Importanta sportului pentru sanatate

Fie că este un joc de baschet sau fotbal, practicând un sport te poate face mai sănătos și mai fericit datorită activității fizice implicate. Acesta contribuie la dezvoltarea musculaturii, coordonare, sănătatea cardiovasculară și numeroase alte beneficii asociate cu prevenirea bolilor. Activitatea fizica poate ajuta la prevenirea bolilor cronice, inclusiv bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul, hipertensiunea, obezitatea, depresia si osteoporoza.

Sporturile și demografia speciala

Un sport poate ajuta copiii sa dezvolte oase sanatoase, sisteme cardiovasculare mai puternice si plamani puternici. Copiii sportivi pot dezvolta, de asemenea abilități motorii și abilități cognitive. Printre femei, sportul poate ajuta la prevenirea osteoporozei și a fracturilor de șold. Persoanele în vârstă, care fac un sport au oportunități de a păstra corpurile în mișcare, se simt independente și socializeaza unii cu alții într-un mod sănătos.

Sportul poate ajuta oamenii să isi atingă obiectivele legate de pierderea in greutate, dezvoltarea musculară și reducerea grăsimii datorita activității fizice implicate. Copiii care fac anumite sporturi sunt mai putin susceptibili de a experimenta obezitatea in copilarie. Activitatea fizică este asociată cu reglarea hormonala si intarirea sistemului imunitar.

În organism cat si în minte

Nu e doar corpul tău care beneficiază de pe urma sportului. Contribuie de asemenea la sănătatea mintală, putand sa previna depresia si sa creasca stima de sine. Indivizii care participa la sport ar putea beneficia, de asemenea, de aspectul social, dezvoltând prietenii cu colegii de echipă și sentimentul ca fac parte dintr-un grup. Copiii pot învăța deprinderi pozitive de sanatate mintala, inclusiv responsabilitate, conducere și dăruire. Jocul de sport este o strategie-cheie pentru reducerea stresului, deoarece organismul dumneavoastra elibereaza endorfine.

Diferite sporturi, diferite beneficii

Anumite sporturi sunt asociate cu anumite avantaje in sănătate. De exemplu, bowling-ul poate contribui la imbunatatirea densitatii oaselor datorita ridicărilor grele frecvente. Oameni care joacă volei beneficiază de o imbunatarire sporita a coordonarii ochi-mână precum și flexibilitate. Ping-pongul, de asemenea, ajuta jucatorii prin sporirea coordonarii intre mana si ochi, promovând în același timp, de asemenea, o sanatate mai buna a creierului, datorita gândirii rapide implicate.

Este un stil de viață

Un alt motiv pentru care sporturile sunt importante pentru sanatate este ca participarea la sport poate încuraja decizii pozitive in stilul de viata. De exemplu, în cazul în care aparții unei echipe de fotbal de agrement, ai putea sa iti petreci serile si weekendurile practicand cu echipa, mai degrabă decât sa te opresti pentru un cocktail după sfarsitul programului de muncă sau de a comanda mâncare nesanatoasa.